
Kirju marjasegadus ehk Eton Mess
24.08.2025
Kihiline marjasegadus kohupiima ja beseega
Autor: Katrin Press
Retsepti ja fotod pani kokku Katrin Press, kes armastab lihtsate klassikute värskendamist hooajaliste koostisosadega.
Kogus: 4–6-le
Tutvustus:
Eton Mess on Inglismaal väga populaarne suvine magustoit, mis koosneb vaid vahukoorest, beseeküpsistest ja suvemarjadest. LaFroza külmutatud marjadega saab seda ülilihtsat maiust valmistada aastaringselt. Kohandasime seda veidi eestlase maitsele ja tõime mängu ka kohupiimakreemi.
Koostisosad:
-
300 g vanilli-kohupiimakreemi
-
400 ml vahukoort
-
150 g beseesid
-
100 g sidrunivõiet (lemon curd)
-
1 sidrun
-
3 sl suhkrut
-
½ karpi LaFroza astelpajumarju
-
½ karpi LaFroza sinikuslapuumarju
-
Kaunistuseks piparmündilehti
Valmistamine:
-
Kreemi valmistamine:
Vahusta koor 2 sl suhkruga tugevaks vahuks ja sega kohupiimakreemiga kokku. -
Beseede ettevalmistamine:
Vajadusel murra beseeküpsised väiksemateks tükkideks. -
Sidrunilisand:
Riivi kreemi sisse poole sidruni koor. Teisest poolest võid lõigata peenikesed ribad magustoidu kaunistamiseks. -
Marjalisand:
Hõõru osa sinikuslapuu marju 1 sl suhkruga toormoosiks. -
Magustoidu kokkupanek:
Tõsta suurde kaussi või magustoidupokaalidesse kihiti beseeküpsiseid, sidrunivõiet, suhkruga hõõrutud sinikuslapuumarju, kohupiima-vahukoorekreemi ning terveid külmutatud marju. -
Kaunistamine:
Soovi korral kaunista sidrunikooreribade ja mündilehtedega.
Lisaks:
Asendades beseeküpsised Pavlova pesadega, saad samadest koostisainetest valmistada ka hõrke Pavlova koogikesi.
Lihtne viis teha midagi natuke teistsugust ja eriti maitsvat. Sobib hästi nii argiõhtusse kui ka pidupäevaks. Nauding!