
Vitamiinidest pakatav!
05.08.2025
Roheline pasta karulaugu ja basiilikuga
Autor: Katrin Press
Retsepti autor ja fotograaf: Katrin Press – klassikalised toidud uues võtmes.
Kogus: 2-le
Tutvustus:
See vitamiinidest pakatav pasta on tervislik, soodne ja ülimalt lihtne valmistada. Tänu LaFrozale ei pea ootama karulaugu tärkamist, vaid võid seda toidule lisada aastaringselt.
Koostisosad:
-
150–200 g fettuccine pastat
-
100 g (e-)spinatit
-
peotäis seemnesegu
-
100 g parmesani
-
3 tl LaFroza külmutatud basiilikut
-
2 tk LaFroza külmutatud karulauku
-
oliiviõli
Soovitused seemnete valimiseks:
Sobivad päevalilleseemned, kõrvitsaseemned, seedermänniseemned (ka nende segu) või hoopis mahedamaitselised pähklid, nagu India pähkel või kooritud mandel.
Valmistamine:
-
Spinati ettevalmistamine:
Närtsita spinat 1 minutiks mikrolaineahjus või kuumuta õlita pannil, kuni see muutub pehmeks. Spinati võib asendada ka sügavkülmutatud spinatiga. -
Kastme valmistamine:
Pane pehme spinat, seemnesegu ja pool riivitud parmesanist köögikombaini, blenderisse või saumikseri nõusse. Lisa ka külmutatud ürdid. -
Pasta keetmine:
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees, kuni on al dente (hamba all veel pisut vastupanu). -
Kastme viimistlemine:
Kui pasta hakkab valmima, lisa kulbitäis kuuma pastakeeduvett kastme komponentidele ja mikserda kaste ühtlaseks. Vajadusel lisa veel vett, seemneid või juustu. -
Serveeri:
Kurna pasta, vala peale sortsuke oliiviõli ning sega rohelise kastmega korralikult läbi. Kui pasta on veel aurav, pole täiendavat kuumutamist vaja. Vastasel juhul võid selle koos kastmega veel korra läbi kuumutada. -
Viimistlus:
Serveeri ohtra parmesani ja pisut järelejäänud seemnetega.
Kiirelt valmiv ja värskusest tulvil pastaroog, mis sobib ideaalselt kiireks argiõhtuks või tervislikuks nädalavahetuse naudinguks. Head isu!